Abdominoplastia

Abdominoplastia reprezintă o intervenţie chirurgicală de remodelare corporală care constă în corectarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului.

Abdominoplastia reprezintă o intervenţie chirurgicală de remodelare corporală care constă în corectarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului mijlociu şi inferior, concomitent putându-se realiza şi o „întărire” a musculaturii peretelui abdominal. Pacientul tipic pentru abdominoplastie este reprezentat de femeia (deşi numărul bărbaţilor care solicită procedura este în creştere) care, secundar uneia sau mai multor sarcini, îşi pierde conturul abdominal adolescentin.

Majoritatea femeilor au încercat exerciţii fizice şi dietă dar nu reuşesc să recâştige forma anterioară iar obezitatea poate sau nu să fie prezentă. Tegumentele abdominale sunt “întinse” secundar sarcinii şi câştigului în greutate iar vergeturile (consecinţa rupturii dermale) sunt frecvent prezente. O altă indicaţie este reprezentată de pacienţii care, în urma unui regim hipocaloric sau în urma unei operaţii de by-pass gastric, slăbesc considerabil în greutate şi prezintă piele în exces cu “şorţ” abdominal care reprezintă un disconfort marcat, dificil de mascat în haine cu precădere în anotimpul cald.

Intervenţia chirurgicală se efectuează în anestezie chirurgicală necesitând spitalizare 5-7 zile. Perioada de recuperare este individuală necesitând 2-4 săptămîni de odihnă urmată de reintegrare socială. Postoperator este necesară purtarea unei burtiere elastice cel puţin 1 lună postoperator.

Elementele de succes ale unei abdominoplastii sunt reprezentate de un pacient bine motivat şi realist, cu o dietă rezonabilă, fără boli majore asociate, cu greutate stabilă de aproximativ 3 luni fără obezitate marcată, nefumător sau care întrerupe fumatul cu cel puţin 2 săptămâni preoperator (rata complicaţiilor postoperatorii este mai mare la pacienţii fumători). Pentru menţinerea rezultatului postoperator este recomandabil să se urmeze un regim igieno-dietetic şi să se practice exerciţii fizice.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide