Combaterea ridurilor

Combaterea ridurilor se poate face prin metode de injectare a diverse substante ( acid hialuronic, toxina botulinica sau grasime proprie ) sau prin proceduri chirurgicale de indepartare a straturilor superficiale ale tegumentului.

Alegerea metodei optime de stergere a ridurilor se face de catre chirurgul plastician in functie de modalitatea de aparitie a ridurilor si de caracteristicile individuale ale pacientei. Injectarea toxinei botulinice duce la netezirea pielii prin disparitia ridurilor dinamice, de expresie datorita unei pareze temporare a musculaturii subjacente. Rezultatul dorit este un aspect normal, natural al fetei.Se adreseaza ridurilor frontale, dintre sprancene si de la coada ochilor.

Acidul hialuronic si grasimea proprie se injecteaza in ridurile statice, prezente in special peri-oral, nazo-labial sau de catre riduri mai vechi la nivelul fruntii sau sub ochi. Ridurile fine pot fi ameliorate si prin mezoterapie, adica injectarea de vitamine, tonice, trofice local, prin microinjectii. Peelingul chimic, cu diferite substante acide, duce la indepartarea straturilor superficiale ale pielii, aceasta ramanand mai neteda, mai catifelata, mai luminoasa.

Pentru ridurile mai profunde se poate efectua dermabrazie, un procedeu chirurgical de indepartare a epidermului si a dermului superficial folosind o minifreza diamantata. Iar pentru ridurile foarte profunde exista posibilitatea efectuarii procedurilor de ablatie laser sau lifting cervico-facial chirurgical. Riscurile pentru complicatii si durata de recuperare difera de la o procedura la alta, dar toate sunt in limite perfect aceptabile.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide