Liposucția

Liposucţia reprezintă una dintre intervenţiile chirurgicale estetice cele mai solicitate. Aceasta constă în îndepărtarea depozitelor adipoase în exces de la nivelul abdomenului, coapselor, feselor, şoldurilor, braţelor, gâtului.

De la început trebuie menţionat faptul că liposucţia nu reprezintă o modalitate de slăbit, ci o intervenţie de remodelare corporală şi acest aspect trebuie bine înţeles de către pacient.

Ca şi regulă generală, intervenţia se adresează pacienţilor sănătoşi ale căror scopuri şi aşteptări sunt realistice. Pacienţii trebuie să nu aibă o greutate excesivă, greutatea trebuie să fie stabilă, pielea să fie elastică, fără vergeturi, sănătoşi fizic şi psihic dar care prezintă zone cu ţesut adipos refractar la scăderea în greutate. Pacienţii trebuie să fie motivaţi pentru operaţie şi, de asemenea, să includă modificări ale stilului lor de viaţă care să includă o dietă echilibrată, exerciţii fizice.

Cantitatea de ţesut adipos care poate fi îndepărtată este limitată şi este dependentă de statusul pacientului; pot fi tratate în aceeaşi şedinţă diferite zone. Operaţia se efectuează, de obicei, în anestezie generală şi constă în introducerea unui instrument mic, similar unui tub, denumit canulă, la nivel subcutanat prin intermediul unor incizii minuscule care fragmentează şi aspiră grăsimea de la nivelul zonelor problematice.

Postoperator, pacienţii poartă un pansament elastic compresiv pentru o perioadă de 6-8 săptămâni în care pacienţii se simt mai comfortabil şi mai sigur. Umflăturile şi vânătăile vor dispărea în aproximativ 2 săptămâni. Sunt utile în accelerarea recuperării în perioada postoperatorie masajul terapeutic şi, în anumite situaţii, aplicarea ultrasunetului de 2 ori pe săptămână pe o perioadă de 2-3 săptămâni. La 3 săptămâni postoperator, pacienţii pot relua exerciţiile fizice. Modificările de contur încep să devină vizibile la 2-3 săptămâni iar la 6 săptămâni devin apreciabile; totuşi rezultatul estetic final poate fi văzut la 3-6 luni.

Nerespectarea unei diete corespunzătoare în perioada postoperatorie face ca depunerea de grăsime să se facă în alte zone, în zona tratată acest lucru nu se mai întâmplă. Frecvent, liposucţia este parte componentă în cazul unei intervenţii chirurgicale când poate fi asociată cu proceduri excizionale, precum abdominoplastia,brahioplastia sau reducţia mamară. Planul terapeutic este individual şi depinde strict de caracteristicile fiecărui/ei pacient/e.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide