Mamoplastia de reducție (micșorare sânilor)

Mamoplastia de reducţie reprezintă o procedură chirurgicală frecventă care implică reducerea dimensiunii sânilor prin excizarea de tegumente, grăsime şi glandă mamară.

Este o procedură care determină o satisfacţie marcată a pacientelor asociată unei ameliorări a durerii de spate, iritărilor pielii, durerii cervicale, a umerilor şi uneori chiar a durerilor de cap. Chirurgia reprezintă singura opţiune reală pentru reducerea sânilor, tratamentul medical (terapia hormonală) nefiind eficientă, bustierele pentru suport au un rol minor deoarece transferă disconfortul în alte regiuni (la nivelul umerilor).

Scopurile operaţiei sunt reprezentate de reducerea volumului sânilor concomitent cu obţinerea unei forme estetic plăcute şi menţinerea funcţiei acestora. Operaţia se adresează femeilor cu sâni mari, “lăsaţi”(ptozaţi). Există mai multe tehnici care pot fi aplicabile în funcţie de mărimea sânilor, cea mai folosită fiind cea care utilizează o incizie în formă de ancoră urmând conturul sânilor având ca şi rezultat final o cicatrice în jurul areolei, una verticală până în şanţul inframamar şi una la nivelul şanţului, cu sâni de dimensiuni mai mici, ridicaţi, mai fermi şi cu areole mamare în poziţie corespunzătoare.

Cicatricile sunt permanente dar se estompează până la 2 ani. Intervenţia chirurgicală, de obicei, nu se adresează femeilor care vor să mai alăpteze deoarece operaţia poate interfera cu alăptarea. Studiile efectuate in timp au constatat ca la femeile care au suportat o interventie de reductie mamara, riscul de cancer mamar este mai redus comparativ cu cele care nu au avut o asfel de interventie, deoarece volumul de tesut glandular cu risc de transformare maligna este mai mic la aceste paciente

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide