Mărirea buzelor

Injectarea de substanţe “filler” pentru augmentarea buzelor este una dintre cele mai solicitate proceduri în chirurgia cosmetică.

Uşurinţa de administrarea, timpul scurt precum şi efectele rapide au popularizat şi extins utilizarea acestor substanţe. Buzele reprezintă o componentă esenţială a esteticii şi simetriei faciale constituind un element de atractivitate feminină. Buze mărite de volum sunt considerate atât mai tinereşti, cât şi mai frumoase.

Pentru realizarea acestui deziderat se foloseşte acidul hialuronic care este o substanţă prezentă în organismul uman. Injectarea se realizează după aplicarea unei creme anestezice sau blocajul nervilor regionali. Substanţa se injectează în zonele deficiente urmată de masaj al regiunii pentru obţinerea conturului dorit. Pacientul este reevaluat la 1-2 săptămâni după injectare pentru un eventual retuş.

Longevitatea efectelor este de 3-9 luni, cu resorbţie treptată şi revenirea la forma iniţială a buzelor. O altă metodă utilizată pentru augmentarea buzelor este reprezentată de grăsimea proprie care se recoltează de la nivelul abdomenului sau coapselor şi se injectează la nivelul zonelor deficiente. Fiind ţesut propriu, grăsimea este bine tolerată de organism neexistând riscul de respingere, dar efectul este dependent de capacitatea de revascularizare a acesteia. O alternativă la aceste injectări o reprezintă utilizarea endoprotezelor care sunt implante permanente dar reprezintă soluţia asociată cu cele mai multe efecte adverse. Nu există momentan o substanţă ideală pentru mărirea buzelor, însă avem opţiuni variate la îndemână aplicabile în funcţie de necesităţile pacienţilor.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide