Mărirea gambelor (augmentarea gambelor)

Augmentarea gambelor reprezintă intervenţia chirurgicală prin care se realizează modelarea formei sau mărimii gambelor precum şi o simetrizare a acestora.

În afara rolului funcţional extrem de important, gambele reprezintă un punct de atracţie sexuală şi au un rol important în conceptul de frumuseţe. Se consideră că circumferinţa medie a gambei unei femei trebuie să fie între 33 – 36 cm.

Totuşi aspectul gambei trebuie integrat în aspectul întregului corp fără a ne referi strict la valori absolute. Disproporţionalitatea gambelor faţă de coapse, forma modificată sau asimetria reprezintă motivele care pot crea complexe fizice care duc chiar la evitarea expunerii acestora în public (purtarea unor ţinute care acoperă gambele). Musculatura gambieră este greu de modelat prin exerciţii fizice astfel încât implantele gambiere reprezintă alternativa chirurgicală. Intervenţia chirurgicală constă în introducerea unor implante de gel siliconic (similare ca şi textură celor utilizate în mărirea de sâni) la nivel gambier printr-o incizie de 4-6 cm situată în spatele genunchilor.

După operaţie este necesară imobilizarea fermă a gambelor pentru 1 săptămână, urmată de 3 săptămâni de compresie elastică, ulterior activitatea fizică fiind nerestricţionată. Beneficiile operaţiei sunt reprezentate de o îmbunătăţire a imaginii corporale precum şi o creştere a satisfacţiei personale.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide