Injectări de toxină botulinică

Toxina botulinică a fost şi este utilizată in medicina clinică pentru tratamentul unei multitudini de condiţii în care scopul principal era de reducere a contracţiei excesive sau nedorite a musculaturii.

Începând cu anii ’90, numeroşi medici au raportat utilizarea cu succes a Botox-ului în”ştergerea” ridurilor de la nivelul feţei; utilizarea ei a fost extinsă la nivelul întregii feţe şi gâtului. Uşurinţa de administrare cu durată scurtă de timp, lipsa spitalizării şi eficienţa in reducerea ridurilor explică popularitatea acestui produs.

Ridurile de expresie (cele care apar secundar contracţiei musculaturii faciale subiacente) sunt cele care pot fi atenuate prin Botox care produce o denervare temporară a musculaturii expresiei faciale. Astfel de riduri sunt cele frontale, glabelare (între sprâncene), de la colţurile externe ale ochilor (“laba gâştii”), de la nivelul bazei nasului, în jurul gurii, la nivelul gâtului . De asemenea substanţa administrată produce un efect de ridicare a sprâncenei laterale (“lifting chimic”). După administrarea substanţei, ridurile dispar, faţa devine mai destinsă, mai relaxată contribuind la creşterea încrederii şi imaginii personale.

O altă utilizare a toxinei este în tratamentul hiperhidrozei (transpiraţiei excesive) axilare, palmare şi a picioarelor (prin blocarea fibrelor nervoase care stimulează glandele sudoripare) care este neplacută şi poate dăuna vieţii sociale a pacientului. Metoda de administrare este rapida şi nedureroasă putându-se aplica un anestezic local. Durata de administrare este de 10-30 de minute, substanţa administrându-se obligatoriu în primele ore după preparare.

Se administrează cu ac fin în zonele dorite. La finalul tratamentului nu există nici un discomfort, putând apărea edem minim sau echimoze la locul injectării care pot fi mascate prin machiaj. Efectul substanţei se instalează în 3-7 zile şi durează 4-6 luni la nivelul feţei şi până la 9 luni în situaţia transpiraţiei excesive. Efectele adverse sunt rare şi reversibile. Actualmente tratamentul cu Dysport reprezintă cea mai solicitată intervenţie estetică nonchirurgicală, fiind cea mai de succes metodă pentru combaterea semnelor precoce de îmbătrânire facială.

înapoi

PROGRAMARE ONLINE:

inchide